2/6/10

Πουλήστε με....!!


Ορισμός: Ο σοσιαλισμός είναι ένα κοινωνικό, οικονομικό και πολιτικό σύστημα στο οποίο κοινωνική ιδιοκτησία των μέσων παραγωγής αντικαθιστά την ατομική ιδιοκτησία (εκ των πραγμάτων σοσιαλιστικό κίνημα είναι όποιο τηρεί τα παραπάνω).

Σε περίπτωση που δεν το θυμόσαστε το Π.Α.Σ.Ο.Κ. είναι σοσιαλιστικό (αν το ξεχασατε δεν πειραζει εδώ το ξεχασε ο Γιώργος). Να θυμήσω επίσης πως ο Γιώργος (τέως Γιωργάκης) είχε δηλώση πως το σοσιαλιστικό Π.Α.Σ.Ο.Κ. θα προχωρούσε σε επανακρατικοποίηση της Ολυμπιακής όταν θα ερχόταν στην εξουσία (ξεχάστηκε).  Αντ΄ αυτού τώρα ιδιωτικοποιούν την κρατική περιουσία:


  1. ΕΥΔΑΠ - ΕΥΑΘ: αποφασίστηκε πώληση ποσοστού σε ιδιώτες, χωρίς να αποκλείεται και η παραχώρηση του μάνατζμεντ.
  2. ΔΕΗ: πώληση μονάδων της εταιρείας. Επισημαίνεται ότι στην παρούσα φάση το «σενάριο» περαιτέρω μετοχοποίησης της ΔΕΗ έχει απομακρυνθεί, καθώς το οικονομικό επιτελείο θεωρεί ότι η εν λόγω κίνηση δεν ενδείκνυται την περίοδο αυτή που οι χρηματιστηριακές αξίες βρίσκονται σε χαμηλό επίπεδο. (δεν είναι φοβερό που ένα μονοπώλιο είναι ζημιογόνο πόσο άχρηστοι είναι οι άνθρωποι;)
  3. ΔΕΠΑ: θα παραχωρηθεί ποσοστό, αλλά και το μάνατζμεντ, σε ιδιώτες.
  4. Καζίνο: θα προχωρήσει η ιδιωτικοποίησή τους.
  5. Αεροδρόμια - Λιμάνια - Αυτοκινητόδρομοι - Ακίνητα: αποφασίστηκε να προχωρήσει η παραχώρησή της εκμετάλλευσής τους σε ιδιώτες για 30 ή 40 χρόνια.

    Εγώ προτείνω στην κυβέρνηση να πουλήσει την χώρα σε όποιον την θέλει ή ακόμα καλήτερα να πουλήσει τους πολιτες σε πολυεθνικές εταιρίες σαν δούλους. Γιατί όχι;  
    ΠΟΥΛΗΣΤΕ ΜΑΣ κ. Παπανδρέου.

    Υ.Γ. Μπορείτε να διαβάσετε το άρθρο.

    2 σχόλια:

    Τσακ είπε...

    Εδω που φτάσαμε δε νομιζω να περιμενε κανεις απο το Γιωργακη μια σωστη και συνετη διαχειρηση της καταστασης!!!

    OUPS είπε...

    αχ και τα χειρότερα δεν έχουν έρθει