25/6/10

King of Pop


Ένας χρόνος πέρασε από τον θάνατο του μεγαλύτερου ποπ καλλιτέχνη όλων των εποχών. Ας κάνουμε μια σύντομη αναδρομή στη καριέρα του.

Ο Michael Jackson γεννήθηκε το 1958 στην Ιντιάνα των Η.Π.Α. και έγινε γνωστός μέσα από το συγκρότημα Jackson 5 που αποτελούταν από αυτόν και άλλα τέσσερα αδέρφια του. Το 1979 αρχίζει η σόλο καριέρα του με τον δίσκο Off the wall, αλλά η πραγματική καταξίωση έρχεται το 1982 με το Thriller, δίσκος που πούλησε πάνω από 105εκ αντίτυπα πράμα που τον κατατάσει ως τον πιο εμπορικό δίσκο όλων των εποχών. Ακολούθησαν δίσκοι όπως το Bad και Dangerous με τεράστια επιτυχία. Μετά από το 1993 και τις κατηγορίες για σεξουαλική παρενόχληση παιδιών, η πορεία του άρχισε να φθίνει. Επίσης πολλά ήταν τα δημοσιέματα για προβλήματα της υγείας του και για την λεύκανση το δερματός του. Ήταν και είναι ακόμα αμφιλεγόμενη προσωπικότητα, πάρα ότι η προσωπική του ζωή ήταν πολλές φορές πρωτοσέλιδο δεν μπόρεσε ποτέ να επισκιάσει ποτέ την καλλιτέχνική του αξία, ήταν ένα φαινόμενο που ο κόσμος είχε να δει από την εποχή των Beatles και του Elvis. Το 2009 και ενώ ετοίμαζε το τελευταίο του come back, πεθαίνει κατω από αδιευκρίνιστες συνθήκες στο σπίτι του στο Los Angeles. Όσα και να γράψει κανείς για τον Jackson είναι λίγα και ίσως ποτέ να μην μάθουμε τι πραγματικά ήταν ο άνθρωπος Michael Jackson, αλλά το σίγουρο είναι πως ήταν ο τελευταίος μεγάλος καλλιτέχνης.

Για πρωτη φορά Μoonwalk


Το καλύτερο video clip όλων των εποχών


Υ.Γ. Σαν σήμερα πέθανε και ο Ανδρέας.
Υ.Γ. Αν ακούς ένα τακ όταν βρίσκεσαι στο blog όχι δεν είναι οι καμπάνες του ουρανού σημείνει πως ήρθε ένα νέο μύνημα στο chat. Πες και συ ένα γεια...

Δεν υπάρχουν σχόλια: