1/9/10

TV Genius

Χθες μου ήρθε μια απορία στο μυαλό (ναι έχω) ποιος από τους τηλεοπτικούς ήρωες είναι ο ποιο έξυπνος, ποιος από αυτούς θα βοηθούσε την ανθρωπότητα να σωθεί άμα ήταν κάτι περισσότερο από ένα σενάριο;

Dr. G. House από το House M.D.


Τα λόγια είναι περιττά για τον House. Αν μπορούσε να εξαφανίσει την ανθρωπότητα θα το έκανε με μεγάλη χαρά, αντικοινωνικός, αντισυμβατικός και απίστευτα κυνικός. Η ιδιοφυΐα του είναι δεδομένη όταν δεν την χρησιμοποιεί για να σώσει κάποιον ασθενή, για τον οποίο δεν του καίγεται καρφί, κοροϊδεύει του γιατρούς που έχουν την ατυχία να είναι υφιστάμενοι του. Μικρός ανακάλυψε μόνος του πως αυτός που τον μεγάλωσε δεν ήταν πατέρας του. Κάνει διαγνώσεις καρκίνου βασιζόμενος στο τι φοράει ο ασθενής. και χρησιμοποιεί μεγάλο μέρος των ικανοτήτων του για να βγάλει του σουτιέν της Cuddy, να που έξι κύκλους μετά τα κατάφερε.
Μότο του Εverybody lies.

Dr Sheldon Cooper από το The Big Bang Theory


Ο άνθρωπός που αγαπάνε όλοι. Ίσως ο πιο παράξενος τηλεοπτικός χαρακτήρας των τελευταίων ετών. Έχει δηλώσει πως έχει δείκτη νοημοσύνης 187 και γιατί να μην τον πιστέψεις άλλωστε. Βέβαια έχει παντελή έλλειψη κατανόησης των ανθρωπίνων εκφράσεων. Επίσης είναι πολύ εξελιγμένος για να οδηγήσει και ενίοτε προσπαθεί να χρησιμοποιεί την νοητική του δύναμη για να διαλύσει τηλεπαθητικά το κεφάλι του συγκατοίκου του.
Μότο του Βazinga.

Michael Scofield από το Prison Break


Τον ελεύθερο χρόνο του κάνει μεταφορές στις φυλακές, κλέβει κυβερνητικά μυστικά και ο,τι άλλο μπορεί αρκεί να μην είναι νόμιμο. Σε αντίθεση με τους άλλους έχει σώσει τον κόσμο, τον αδερφό του, την γυναίκα του, τον φίλο του, τον γείτονα και έναν περιπτερά. Κανείς δεν αμφιβάλει για την ιδιοφυΐα του, αν δεν έσωζε συνεχώς τον αδερφό του που έχει ως χόμπι να κατηγορείτε για δολοφονίες που δεν έκανε ίσως είχε καταφέρει την πυρηνική σύντηξη. Μπορεί να φτιάξει ελικόπτερο με ένα τσιμπιδάκι, έναν κουβά, μια λακ και δύο χάμπουργκερ.
Μότο του...δεν μιλάει και πολύ πράττει.

Dr. Spock από το  Star Trek


Έχει πλεονέκτημα έναντι των άλλων γιατί ζει στο μέλλον, επίσης είναι μισός Vulcan που όσο να 'ναι βοηθάει. Εκτός από ιδιοφυΐα είναι και το παιδί λάστιχο, απλά προσπαθήστε να κάνετε το χέρι σας όπως αυτός.
Μότο του...τα λέει τηλεπαθητικά και δεν τα πιάνω

Andrian Monk από το Monk


Η παρατηρητική του ικανότητα είναι αντάξια του Sherlock Holmes. Άμα δεν ήταν σπουδαίος ντετέκτιβ θα ήταν ο προσωπικός καθαριστής του αμερικανού προέδρου, καθώς ξέρει όλα τα κόλπα για να καθαρίζει παρκέ, τζάμια, ταπετσαρίες... Μπορεί να αποδείξει την ενοχή κάποιου από το αν βρωμάει η αναπνοή του.
Μότο του Here's what happen

Dr. Naithan Stark από το Eureka


Ίσως να μην τον ξέρετε καν καθώς η σειρά που παίζει δεν είναι και πολύ γνωστή. Έχει πάρει, έστω και τηλεοπτικά, βραβείο Νόμπελ. Δεν έχει μόνο ένα επάγγλεμα αφοού έχει υπάρξει πυρινικός, πειραματικός και θεωριτικός φυσικός, γιατρός και διευθυντής της GD. Όταν δεν ασχολείτε με κάποιο από τα επαγγελματά του σπάει τα νεύρα του σερίφη που την πέφτει στην πρώην γυναίκα του.
Δεν έχει κάποια συγκεκριμένη ατάκα εκτός από από αυτές που θυμίζει στο σερίφη πως είναι πιο έξυπνος, πολύ πιο έξυπνος, από αυτόν.

Σε αυτούς θα μπορούσε να προστεθεί και ο Μαγκάιβερ αλλά αυτός ήταν πιο πολύ τεχνίτης και ο John Doe από την ομώνυμη σειρά αλλά επειδή κόπηκε στον πρώτο κύκλο κανείς δεν ξέρει άμα ήταν άνθρωπος τελικά. Λοιπόν ποιος πιστεύεται πως είναι ο πιο έξυπνος;

Δεν υπάρχουν σχόλια: