23/10/10

Eίδη ταινιών: Μέρος 2ο


Χασαποταβέρνα "Ο Νόντας": Σε αυτές τις ταινίες δεν υπάρχει πλοκή, το αίμα έχει περισσότερο χρόνο συμμετοχή από τους ηθοποιούς και γενικώς είναι ό,τι να 'ναι. Μέρος παίρνουν ζόμπι, φαντάσματα, μεταλλαγμένοι αγριάνθρωποι των δασών. Όλοι αυτοί για κάποιο παράξενο λόγο τη βρίσκουν κυνηγώντας περαστικούς για να τους κάνουν μαρμελάδα. Πάντα έχουν μαζί τους έναν πρόχειρο μπαλτά ή ένα ιαπωνικό κατάνα. Η ταινία δε τελειώνει μέχρι να πεθάνουν όλοι, ΟΛΟΙ όμως, και η σειρά ταινιών δε τελειώνει μέχρι ο δημιουργός των ταινιών να πάρει χαμπάρι πως μετά την πρώτη ταινία όλες οι άλλες είναι πάνω κάτω μ........ς.
Γνήσιοι εκπρόσωποι: Saw, Hostel, Halloween, Hills have eyes
Pop Culture Value: Η αλήθεια είναι πως κάποιες από αυτές τις ταινίες είναι πάρα πολύ καλές και προσφέρουν πολλές άγρυπνες νύχτες (λέμε τώρα) αλλά οι περισσότερες είναι μεγάλες, τεράστιες, διαστημικές βλακείες.
Trivial: Άμα μείνετε στη μέση του πουθενά σε κάπου στην Αμερική έχετε περισσότερες ελπίδες επιβίωσης άμα αυτοκτονήσετε.





Ό,τι του φανεί...: Κάποιοι σεναριογράφοι έχουν την εντύπωση πως άμα μπορέσουν να χωρέσουν σε μια ταινία εξωγήινους, ζόμπι, πολιτική και το θεό θα κάνουν την καλύτερη ταινία όλων των εποχών. Έλα όμως που η ταινία μετατρέπεται σε μια ιστορία που για να την καταλάβεις πρέπει να είσαι ή μεθυσμένος ή ο σεναριογράφος. Οι περισσότερες ταινίες έχουν σενάριο είναι τόσο σταθερό όσο τα θεμέλια του πύργου της Πίζας.
Γνήσιοι εκπρόσωποι: The box (τι βλακεία!!!) δε μου έρχονται άλλες αυτή τη στιγμή.
Pop Culture Value: Απολύτως καμία.
Trivial: Σε καμία, μα σε καμία περίπτωση μη δείτε το The box.

Δεν υπάρχουν σχόλια: